top of page

De werkwijze

 

Je leert door te communiceren. We gebruiken dus geen lesboek en stampen geen regels en rijtjes. In plaats daarvan gebruiken wij voor het leren van nieuwe woordjes TPR® (Total Physical Response). Door het maken van gebaren of door te bewegen ga je de nieuwe woorden veel sneller onthouden. 

Nadat je zo de betekenis van enkele woorden en zinnen weet, ga ik vragen stellen die al meteen door iedereen beantwoord kunnen worden met "oui" (ja) of "non" (nee). Zo maken we samen een verhaal. Dat bouwen we verder uit, waardoor je in een snel tempo leert spreken en begrijpen. Deze methodiek heet TPRS®.

Alles draait om 100% begrijpelijke taal waarbij we steeds uitgaan van de meest gebruikte Franse woorden. De focus ligt op het spreken met zelfvertrouwen.

 

Natuurlijk besteden we ook tijd aan de Franse cultuur. We proeven regelmatig een Franse specialiteit. 

De werkwijze

Alles is erop gericht dat je vol zelfvertrouwen Frans gaat spreken.

 

Tijdens elke les spreek ik zoveel mogelijk in het Frans.

Daarbij zorg ik ervoor dat wat ik zeg voor iedereen 100% begrijpelijk is. Met name in het begin is luisteren en begrijpen het belangrijkst. Om effectief Frans te leren ga ik altijd uit van de meest gebruikte woorden, zinnen en uitdrukkingen.

Hierbij maak ik gebruik van ondersteunende foto’s, dialogen, gebaren en verhalen. Zo wordt bereikt dat je daadwerkelijk begrijpt waar het over gaat. We maken zelf verhalen, we lezen verhalen en we praten over verhalen en dat allemaal in het Frans!

 

Bij grammatica staan we stil op het moment dat we tijdens de les iets tegenkomen. Door de context is het meteen duidelijk waar het om gaat. Uit het hoofd leren van grammaticaregels is niet nodig. Het vergroten van de woordenschat doe je automatisch tijdens alle lesonderdelen. Het stampen van rijtjes is niet de bedoeling!

Alle lessen zijn interactief en gericht op communiceren.

Dat doen we door elke les tijd te besteden aan persoonlijke en dagelijkse communicatie. Dit begint bij de basis met over jezelf vertellen en wordt telkens uitgebreid. 

market-601238_1920.jpg
picnic-745754_1920.jpg
Logo FF.png
bottom of page